Presets

Lott's Timeless Presets

Als fotograaf wil je foto's creëren die raken. Jouw eigen unieke stijl hierin vinden speelt een grote rol. Met de Timeless Presets deel ik mijn kleur- & zwartwit voorinstellingen die ik in de afgelopen jaren heb ontwikkeld en zelf altijd gebruik als startpunt in mijn nabewerking. Zo heb je een fijne basis om jouw eigen editing verder te ontwikkelen. Voor fotografen die houden van een subtiele en tijdloze, maar toch opvallende edit.

De presets zijn speciaal ontworpen voor Lightroom Classic (desktop) maar zijn eventueel ook te gebruiken in de Lightroom mobile app*.

Lightroom Presets

COLOR PRESET
Dit is mijn basis kleuren preset die ik als startpunt gebruik voor al mijn foto’s. Voor een subtiele, zachte en tijdloze edit.

BLACK&WHITE PRESET
Een hele fijne zwart-wit preset die vaak maar weinig finetuning nodig heeft.

EXTRA SETTINGS VOOR DESKTOP
Voor een snellere workflow kun je in Lightroom voor desktop na het kiezen van zowel de kleur- als zwart wit preset met 1 handige klik nog meer/minder contrast of korrel aan je foto toe te voegen.

€119 excl. BTW

Presets gemaakt voor Adobe Lightroom Classic

* De presets zijn ontwikkeld om foto’s (gemaakt met RAW-indeling) te bewerken in Adobe Lightroom Classic. Wanneer je een Lightroom abonnement hebt, zijn ze eventueel ook te gebruiken in de mobiele versie van Lightroom (door ze eerst via Lightroom voor desktop te importeren) Echter werken ze het fijnste in de Classic versie op dekstop. Gebruik je de gratis app van Lightroom? Dan kun je de kleur- en zwartwit preset los inladen zonder de extra dekstop grain/contrast-voorinstellingen.

Na de betaling ontvang je een downloadlink zodat je direct met de presets aan de slag kunt. Retourneren is helaas niet mogelijk gezien het om een te downloaden bestand gaat.

De Presets zijn ontworpen voor foto’s in RAW-formaat. Ik adviseer om je foto’s altijd in deze indeling te schieten. Wanneer je toch JPG foto’s bewerkt met de presets, zullen de kleuren deels afwijken gezien het bestand minder informatie bevat dan de RAW file.

Een preset is GEEN tool waarmee je een foto in 1 klik altijd mooi bewerkt, maar het dient als startpunt van je nabewerking. Afhankelijk van de opnamesituatie en belichting dien je de foto altijd nog te finetunen. In mijn instructies leg ik uit hoe je de presets het handigste gebruikt.

Om de presets te gebruiken heb je Lightroom Classic versie 7.3 (of nieuwer) nodig.

BEFORE & AFTER